logotype

De After Summer Fair van dit jaar zit erop
We kunnen terugkijken op een succesvolle en drukke fair.
Het prachtige zomerweer die dag speelde natuurlijk een grote rol.

We zijn alweer bezig met de organisatie van volgend jaar.

Voor een foto en videoverslag verwijs ik u graag door naar de videopagina en de fotogallerij

 

 

 

De after summer fair 2019 zal gehouden worden op zaterdag 14 september
van 10 tot 16.00 uur kunt u weer rondkijken op ons tuincomplex.

Een hapje een drankje en een knusse gezellige markt 
Bert Jansen zorgt voor de muzikale omlijsting

Wilt u deelnemen aan de markt dan kan dat het is gratis u moet wel voor eigen uitstalmogelijkheden zorgen

Meer info  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

_______________________________________________________________________________________________________________

De Fair 2017 is inmiddels achter de rug en we mogen zeggen dat het een zeer geslaagd evenement geworden is en dat we in de toekomst meer van dit soort evenementen gaan organiseren.  Hieronder een impressie van de aanloop naar en de dag zelf

 {gallery}fairkrantenart{/gallery}

Ondanks de wat mindere weersomstandigheden die dag kunne we terugkijken op een geslaagde eerste tuinfair die volgend jaar zeker opnieuw gehouden zal worden.

________________________________________________________________________________________________________________

Beleef ‘Jipkes After Summer Fair’

Ogen dicht en stel je even voor: het is zaterdagmiddag, je voelt je heerlijk relaxed, de zon schijnt op je gezicht, er klinkt live akoestische muziek en om je heen zijn heel veel gezellige mensen. Als je je ogen open doet zijn er zijn kraampjes te zien met kunst, leuke spulletjes, mooie kleding, hapje, drankje en een natuurlijk een springkussen voor de kids. Dan ben je dus beland op ‘Jipkes After Summer Fair’ op tuinencomplex De Jipkesbelt. Tuinvereniging De Jipkesbelt wil het dit jaar nu eens anders doen en sluit daarom het seizoen op een bijzondere manier af met ‘Jipkes After Summer Fair’ op zaterdag 16 september tussen 10.00 en 16.00 uur.

Wat is er allemaal te doen?
Natuurlijk zijn de tuinders er zelf met hun kraampjes met groenten, fruit en zelfgemaakte, veelal biologische producten. Maar ook zijn er andere ondernemers die hun waren aan de man komen brengen. De Kasterij heeft een keuze gemaakt uit haar producten en Karin’s Art komt met robuust landelijke woonaccessoires. Ineke Teesselink geeft workshops Fimo klei en Bert Janssen verzorgt live muziek bij de blokhut, misschien wel een beetje Americana. Het enige wat hij meeneemt is zijn stem en een gitaar. Katja Westerhoff, bekend van haar Russische kunst, doet het nu ook eens anders en gaat dit keer de innerlijke mens versterken met Russische Borsj en een onvervalst broodje Helderse bal.
Tussen 10.00 en 12.00 is honden gedragstherapeute Isha Joseph op de fair om inzicht te geven in het gedrag van honden, dus neem gerust uw hond mee. Martin Doorman heeft prachtige stenen en mineralen, die hij komt laten zien. Hij weet alles over het ontstaan van de Sallandse Heuvelrug en brengt prachtig materiaal uit het diepste van onze aarde mee. Jeannette Jansen verkoopt haar zelfgemaakte kleding en kunstenares Hetty Schuurman laat haar prachtige werken zien. Misschien wil ze uw portret wel tekenen!

Tuinders
De tuinders van de Jipkesbelt laten u proeven hoe échte groenten en fruit ook al weer smaken, zonder pesticiden, zonder toegevoegde stoffen, eerlijk geteeld. Maar ook zelf gekweekte bloemen, kruiden en zelfs exotische bomen en planten van de Exotentuin uit Nijverdal zijn te vinden op ‘Jipkes After Summer Fair’. Meer weten over je tuin op een gezonde wijze bemesten. Jeroen Wolterink komt er van alles over vertellen. Hoe je zelf crèmes en zalfjes kunt maken van bloemen? Tuinder Jaqcueline Alssema weet er alles over en laat u ook nog eenes proeven van haar zelfgemaakte mosterd en limonades. Bij Frey’s delicatessen komt u maar een kruidenwijntje proeven, zelfgemaakt naar een middeleeuws recept. Lekker voor bij het haardvuur! Zin in koffie met krentenwegge? Bij de blokhut is het te krijgen voor een leuke prijs. Kom genieten op ons terras! Dit en nog veel meer en dus wordt het een interessante dag op De Jipkesbelt, zeker de moeite waard om een bezoekje te komen brengen tussen 10.00 en 16.00 uur.

Wie was nu eigenlijk Jipke?
Voor wie nu eindelijk wel eens wil weten wie nu die Jipke was: vermoedelijk is de naam afgeleid van de bewoners die er begin 20ste eeuw woonden. Dat waren Jan Hendrik Plas en Jenneken Maneschijn. In die dagen waren ze waarschijnlijk beter bekend onder de namen Jip-Jan (Jan) en Jip Jenne (Jenneken). De boerderij van Jip-Jan stond op een hoge berg (belt) en dus werd het in de volksmond vermoedelijk al snel Jipkes-belt. Die berg was zo hoog omdat de Regge in de winter vaak buiten zijn oevers trad en men wilde graag droge voeten houden. Later werd de berg afgegraven en met behulp van het zand werd de G.H. Kappertstraat aangelegd. Dit verhaal deed de tuinvereniging besluiten om de fair de naam ‘Jipkes After Summer Fair’ te geven. (Bron: Historische Vereniging Hellendoorn Nijverdal)

Informatie
Wilt u meer weten over ‘Jipkes After Summer Fair’ of wilt u misschien ook wel op deze markt komen staan. Laat het ons weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via de website: www.dejipkesbelt.nl. We adviseren om zoveel mogelijk op de fiets naar de Jipkesbelt te komen om verkeersoverlast voor de omwonenden te beperken.

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________

De Fair is inmiddels achter de rug we mogen zeggen dat het een zeer geslaagd evenement geworden is en dat we in de toekomst meer van dit soort evenementen gaan organiseren.  Hieronde

2021  dejipkesbelt.nl  globbers joomla templates