Over ons

Verscholen in het groen ligt in het hart van de Groene Mal Hellendoorn al bijna 40 jaar een stuk grond met maar liefst 106 moestuinen van Tuinvereniging de Jipkesbelt. Een oase van rust, waar de leden van de vereniging in alle seizoenen hard werken om op biologische wijze groenten en fruit te verbouwen. Groene vingers hebben ze allemaal en talent voor tuinieren kan ze ook niet ontzegd worden. En verder natuurlijk heel veel plezier en lol in het tuinieren, dat staat voorop. Voor de een is het puur plezier, voor de ander toch wat serieuzer om met het gezin van de opbrengst van de tuin te kunnen eten.
Bestrijdingsmiddelen worden zo min mogelijk gebruikten als ze al gebruikt worden,dan zoveel mogelijk op natuurlijke basis. Bijenhoudersvereniging Nijverdal Hellendoorn. Naaste buur is sinds 2007 Bijenhoudersvereniging Nijverdal Hellendoorn met maar liefst 32 leden.

De beide verenigingen houden hun zomerse open dagen zoveel mogelijk tegelijk, zodat de bezoekers van de bloemetjes en de bijtjes kunnen genieten.

Op de open dagen verkopen de tuinders groenten, fruit en zelfgemaakte producten en kunnen de bezoekers genieten van koffie met taart bij de blokhut in het centrum van het complex.  Lid worden Wil jij ook een tuin op de Jipkesbelt, schrijf je dan in met het formulier.

Momenteel is er een wachtlijst, je krijgt zo spoedig mogelijk bericht als er een tuin vrij komt.

Contributie € 20,00 per jaar
Grondprijs   € 0,30   per vierkante meter per jaar
Borg              € 75,00 eenmalig

Bestuursleden

Yilmaz Tamer

Directeur

Milou Reimink

Penningmeester

Paul Zwart

Secretaris

Ali Manenschijn

Algemeen bestuurslid

Femke Boukema

Algemeen bestuurslid

Gerrit Schraa

Tuincommissaris

Joop Aal

Tuincommissaris

Yasin Tamer

PR + Marketing

Annemarieke Willemsen

PR + Marketing

Martin van Weezep

Algemeen bestuurslid

Contact opnemen

info@dejipkesbelt.nl

Jipkesbeltweg 0, 7443 PN Nijverdal

Heb jij ook groene vingers?

Laat jezelf los in de natuur en geniet van de mogelijkheden van een eigen moestuin. Wil jij een keer rondgeleid worden en meer leren over de mogelijkheden? Neem dan contact op.